تحولات منطقه

مدیر بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی از تولید ۲ رادیو داروی جدید برای تشخیص سرطانهای مختلف توسط متخصصان پزشکی هسته‌ای این بیمارستان برای نخستین بار در کشور خبر داد.

۲ رادیو داروی جدید در بیمارستان رضوی مشهد تولید شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دکتر نسیم نوروز بیگی افزود: این ۲ رادیو داروی جدید به نام Ga۶۸-RM۲ برای تشخیص سرطانهای پستان و پروستات و رادیو داروی  Ga۶۸-FAP۱ برای تشخیص طیف وسیعی از سرطانها  در بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی تولید شده‌اند.
وی اضافه کرد:  بیمارستان رضوی از سال ۱۳۹۴ تاکنون موفق به تولید ۱۰ رادیو دارو برای نخستین بار در کشور برای تشخیص و درمان بیماریهای مختلف شده که ۶ مورد آن طی سه سال اخیر تولید شده است.
مدیر بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی گفت:طی سالهای اخیر و با حمایت‌های  تولیت آستان قدس رضوی دستاوردهای کم نظیری برای نخستین بار در شرق کشور برای درمان بیماریهای مختلف نظیر سرطان های پروستات و تشخیص تومورهای مغزی صورت گرفته است همچون رونمایی از  MIBG تراپی که یک رادیوداروی درمان سرطانها بر پایه ید است.  
نوروز بیگی با بیان این که ۲ رادیو داروی جدید تولیدی برای نخستین‌بار در کشور به چهار بیمار برای سرطان تزریق شد افزود: رادیو داروی Ga۶۸-RM۲ برای تشخیص و ارزیابی فوق العاده دقیق انواع سرطان‌های پروستات در مردان و سرطان پستان کاربرد دارد و همچنین رادیوداروی Ga۶۸-FAP۱ در تشخیص عمومی طیف وسیعی از سرطانهای مختلف کاربرد داشته و در آینده جایگزین پیشرفته‌ای برای رادیو داروی عمومی FDG (یک رادیو داروی عمومی تشخیص سرطانها) خواهد بود.

وی اضافه کرد: دستیابی به فناوری تولید این رادیو داروهای تشخیصی، دانشمندان پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی را قادر می‌سازد تا در گام بعدی به تولید رادیوداروی مشابه در حوزه درمان سرطان‌های یادشده دست پیدا کنند.

او ادامه داد: بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان فوق تخصصی رضوی به عنوان بزرگترین و پیشرفته‌ترین مرکز پزشکی هسته‌ای کشور همواره پذیرای بیماران از داخل و خارج کشور بوده است.

در یک تعریف ساده به هر دارویی که در ساختار آن یک رادیو ایزوتوپ موجود باشد رادیودارو گفته می‌شود. رادیوایزوتوپ‌ها در واقع عناصر ناپایداری هستند که با توجه به ساختار اتمی‌شان از خود پرتو (Radiation) منتشر می‌کنند. این پرتوها که شامل پرتوهای آلفا (α)، بتا (β) و گاما (γ) هستند دارای طول موج و سطح انرژی‌ متفاوتی هستند و بر همین اساس می‌توانند در فرایندهای مختلف تشخیصی و درمانی به کار گرفته شوند.

داروهای نشان‌دار رادیواکتیو که به بیمار تزریق یا خورانده می‌شوند به نام رادیو داروها معروف هستند. این رادیو داروها برای تشخیص و درمان بیماریهای مختلف به ویژه سرطانها کاربرد دارند.

بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد با ۳۲۰ تخت بیمارستانی  از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده است.  این بیمارستان از امکانات و تجهیزات منحصر به فردی در درمان بیماریهای مختلف برخوردار است.

منبع: ایرنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.